Как увеличить срок службы пылесоса?

Найчастіше власники пилососів звертаються до сервісного центру через несправність двигунів.
Основною причиною поломки зазвичай є перегрів. Ремонт у разі обходиться досить дорого.

Уникнути неприємностей можна, якщо враховувати прості правила:

  • Дотримуйтесь умов, прописаних в інструкції з експлуатації.
  • Більшість побутових пилососів не призначено для безперервної роботи протягом тривалого часу. Оптимальна тривалість збирання становить 15-20 хвилин, після цього прилад слід ненадовго вимкнути.
  • Не допускайте потрапляння рідини безпосередньо на двигун, якщо пилосос не призначений для вологого прибирання. Врахуйте це при зберіганні техніки та виборі пилозбірника.
  • Переповнені пилозбірники або старі фільтри збільшують навантаження на двигун, і можуть стати причиною засмічення. Запах горілого пилу, гучні шуми або свист – очевидні ознаки того, що потрібно терміново замінити необхідні витратні матеріали. Частота заміни залежить від умов використання.
  • Вибирайте лише якісні витратні матеріали, тому що саме від них багато в чому залежить безпека та довговічність роботи пилососу.
     

Види фільтрів та способи очищення:
Сучасне різноманіття та багатофункціональність пилососів не має меж. Чищення залежить від матеріалу, з якого зроблено фільтр:

1. Пилососи для сухого збирання:

Паперовий фільтр
Сама назва говорить про сухе чищення, оскільки волога, що потрапила в паперовий прошарок, збільшить поширення бактерій. При намоканні паперового фільтра, необхідно дати просохнути природним шляхом.
Найкраще прочищати фільтр струменем сухого повітря, м'якою щіткою або вологою губкою. Паперові мішки використовуються один раз або 2-3 рази, залежно від ступеня забруднення, а потім обов'язково замінюються

Тканинний мішок
Ретельне та регулярне чищення тканинного пилозбірника - головне правило експлуатації цього виду фільтра. Міняти та промивати необхідно раз на кілька тижнів.
Тканинний мішок необхідно обов'язково випрати і дати обсохнути. Застосування засобів для чищення вітається, але середнього ступеня агресивності
Частота прань залежить від навантаження використання пилососа, чим частіше прати мішок, тим швидше він зноситься і прийде в непридатність.

Контейнер
У циклонному фільтрі спочатку необхідно звільнити контейнер від пилу та бруду, промити водою, залишивши сушиться.
Плюсом циклонного фільтра є відсутність регулярної зміни мішків, що економічно вигідним.
Прозорість контейнера дозволяє контролювати його заповнення.

Поролоновий
Зазвичай знаходиться перед двигуном і використовується для очищення повітря на виході з пилососу.
Для його очищення необхідно сухою щіткою або м'якою губкою прибрати зайвий пил, а потім випрати. Цей спосіб дезінфікує фільтр.

НЕРА-фільтр

Паперові. Очищаються сухою щіткою. Після кількох використань замінюються на нові.
- Пластикові. Промиваються під напором проточної води та не використовуються до повного осушення. Достатньо очищати фільтри кілька разів на місяць.
При появі запаху пилу, зменшенні потужності та зниження всмоктування необхідно терміново перевірити фільтр щодо забруднень чи ушкоджень.

Вугільний фільтр
Деякі моделі пилососів мають функцію поглинання та знищення неприємних запахів у будинку, навіть у неактивному стані. Такий тип зазвичай є одноразовим, але при не дуже частому використанні техніки можливо очищати фільтр сухою м'якою щіткою.
Не повинен контактувати з водою та виключити високу вологість зберігання пилососа, забезпечити герметичність вугільного фільтра

2. Миючі моделі

Аквафільтр
Гарантовано швидкий та легкий догляд за водним фільтром.
Пил і всі забруднення із зовнішнього повітря потрапляють у контейнер з водою, тому так важливо після кожного збирання промивати контейнер та очищати звичайними миючими засобами. Шланг в миючому пилососі - промивають водою і залишають окремо окремо до повного висихання.
Потім збирають конструкцію та підключають назад.

Моторний фільтр

Є основним фільтром всього механізму. Захищає двигун пилососа від забруднень, збільшуючи тривалість експлуатації.
Зазвичай виготовляється з пористого поролону для утримання великих часток забруднень. Попереджає двигун від перегріву, тому необхідно контролювати забруднення фільтра

Важливу роль ефективної роботі пилососа грає фільтрація та її елементи. Для підтримки тривалого використання двигуна техніки та його виробничої потужності необхідно постійно чистити і промивати фільтри. Краще міняти відразу обидва фільтри очищення: і на вході, і на виході.





КОНТАКТЫ

 21021, г. Винница, ул. В. Порика 1
  Email : info@spec.vn.ua


Остались вопросы или хотите заказать ремонт?

Получите консультацию
 
<